НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК

"ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН"

shop-ad

Проведено польовий виїзд працівників Парку з метою встановлення просторового розподілу орнітофауни.

В урочищі Сивулина
Вже майже рік наша країна виборює свою свободу та незалежність. рашистська навала завдає удари мирним жителям: безжалісно грабуючи та вбиваючи їх, нищить нашу інфраструктуру, будинки, театри, цілі міста та села, плюндрує нашу природу, присвоївши собі звання «освободітєлів».
Верхів'я ярів - типовий елемент ландшафту Придністеря
Ми - український народ не станемо на коліна перед російськими терористами, будемо боронити нашу батьківщину задля майбутнього без рф. На даний час наше завдання, як природоохоронної установи, зберегти природу рідного краю.
У копальні Мідниці -2
Минулого тижня на виконання Плану заходів з наукової та науково-технічної діяльності НПП «Дністровський каньйон» на 2023 рік, з метою отримання інформації для розробки природоохоронних заходів та виконання програми «Літопис природи» проведено польовий виїзд працівників Парку з метою встановлення просторового розподілу орнітофауни.
Горобець польовий
На цей раз до уваги брались плакорні ділянки та верхів’я ярів – типового ландшафту для регіону розташування НПП ”Дністровський каньйон”. Спостережено представників 10 видів цього орнітокомплексу, серед них червонокнижний сорокопуд сірий. Одночасно зверталась увага й на інші природні об’єкти.
Лисиця Вторинні кальцитов напливи у копальні Мідниці-2 Мальовничі натічні утворення у Мідниці -2
Під час цього виїзду було обстежено вкотре штольні, що залишились від видобутку мідевмісних порід ще у 30-х роках минулого століття. Крім цікавих процесів вторинного відкладу кальцитів, це підземелля важливе ще й як місце зимівлі кажанів.
Підковик малий на зимівлі у Мідниці

Додати коментар


Захисний код
Оновити