НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК

"ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН"

shop-ad

Міжнародний день чистих берегів

Гімназисти Заліщицької державної гімназії ім. братів Гнатюків разом із волонтером із США Едвіном Келлі. Жовтень 2012 рік берег річки Дністер поблизу села Іване-Золоте Заліщицького району під час акції «за чисті Береги».   

Щороку в треті вихідні вересня відзначається  Міжнародний день чистих берегів. Ініціатива з прибирання берегів заснована ентузіастами з громадської організації «Збереження океану» (OceanConservancy) у 1986 році як відповідь на звіт, що викривав проблеми, спричинені засміченням океанів. 

В Україні  Міжнародний день чистих берегів проводиться на добровільних засадах  за координації державних органів влади та місцевого самоврядування, заінтересованих установ та організацій. 

 Учні ЗОШ І-ІІст.  с. Устечко Заліщицького району під час акції «За чисті береги» вересень 2014 рік. 

Тому колектив НПП «Дністровський каньйон» не стоїть осторонь цієї і ініціативи і  підтримує її.  Щорічно навесні  і восени до неї долучаються колективи установ, закладів, шкіл Тернопільщини а саме: Монастириського, Бучацького ,Борщівського та Заліщицького районів. 

 Учні ЗОШ І-ІІст.  с. Устечко Заліщицького району під час акції «За чисті береги» вересень 2014 рік. 

Метою  даної акції є: покращення стану довкілля, озеленення та благоустрою прибережних смуг річки Дністер та приток, населених пунктів та прилеглих територій,збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об'єктів на території НПП «Дністровський каньйон. Здійснення екологічного виховання та, зокрема, формування у громадян таких якостей, як почуття соціальної відповідальності, екологічної культури, небайдужості, прагнення до активних дій з впорядкування і оздоровлення довкілля.

  Учні ЗОШ №2 м.Заліщики під час акції «За чисті береги» листопад 2015рік  Учні ЗОШ №2 м.Заліщики під час акції «За чисті береги» листопад 2015рік  

Колектив  НПП «Дністровський каньйон» звертається до жителів  наддністрянського краю  берегти природне багатство, не нищити, не робити стихійні смітники,  не бути байдужими до нашого з вами навколишнього середовища в якому ми живемо.

Учні Добрівлянської ЗОШ І-ІІст. Під час акції «За чисті береги» вересень 2016 рік.  Мешканці с.Берем’яни Бучачського району під час акції «За чисті береги».

Фото з фототеки НПП «Дністровський каньйон» про участь в акції «За чисті береги».

Додати коментар


Захисний код
Оновити