НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК

"ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН"

shop-ad

Cпостереження на комплексному фенологічному маршруті «Городок-Добрівляни»

Скупчення бакланів на Дністрі

26.10.2022 р. працівниками науково-дослідного відділу НПП «Дністровський каньйон» спільно з працівниками Заліщицького ПНДВ проведено спостереження на комплексному фенологічному маршруті «Городок-Добрівляни». Призначенням маршруту є спостереження за змінами сезонного розвитку живої і неживої природи.

 

Майстер з охорони природи Заліщицького ПНДВ - Ярослав Зима та молодший науковий співробітник - Тетяна Микитюк  проводять фенологічні спостереження

Під час обстеження виявлено повторне цвітіння рослин: свидини криваво-червоної, козельців високих, кульбаби лікарської. Спостерігається заселення прибережної ділянки Дністра інвазивними видами: ехіноцистис шипуватий, клен ясенелистий, айстра верболиста, стенактис однорічний та ін.

Науковий співробітник науково-дослідного відділу Петро Площанський на комплексному фенологічному маршруті Ділянка комплексного фенологічного маршруту - урочище Печеніги

Орнітофауна Дністра представлена скупченням баклана великого, крижнів, чепури білої, чаплі сірої, а також кількома особинами лебедів-шипунів та мартинів. Велика кількість бакланів (на відстеженому відрізку понад 200 особин) свідчить про те, що їх кормова база поки що на достатньому рівні.

Ехіноцистис шипуватий - інвазивний вид флори Украйни Повторне цвітіння свидини криваво-червоної

Рівень води у Дністрі в межах норми, порівнюючи з минулорічними спостереженнями, завдяки збільшенню кількості осінніх опадів.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ! СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Додати коментар


Захисний код
Оновити