НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК

"ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН"

shop-ad

Звернення дирекції національного природного парку «Дністровський каньйон» до жителів сіл прибережної зони р. Дністер

046

Шановні жителі наддністрянського краю!

З приходом весняної пори року в природі все оживає. Приліт птахів, поява перших провісників весни – первоцвітів (підсніжник звичайний, Шафран Гейфеля, сон чорніючий, ковила пірчаста).

Розпочинається перший сокорух дерев клена, берези. Розмаїття співу пташок в гаях, зарослях, верболозах піднімає настрій і небайдужість людини до оточуючої нас природи. І ми, люди, живучи разом з цією неповторною красою природи повинні оберігати її, примножувати, доповнювати її розвиток. Це життя. Без природи людина загине.

Прибережна смуга наддністрянського краю багата різноманіттям флори і фауни за своєю унікальністю: на заплавних ділянках сформувались рідкісні оселища, стрічкові галерейні ліси та заплавні вологі луки, що охороняються Директивою ЄС по збереження природних оселищ.  Заплавні вологі луки відзначаються  найвищою різноманітністю трав’янистого різнотрав’я тут знайшли чи не останній свій прихисток  деякі види орхідей нашого краю (любка дволиста, зозулинець салеповий, зозульки травневі та ін..). Ліси, розташовані в берегових смугах Дністра та його приток є місцем проживання багатьох рідкісних видів птахів (волове очко, очеретянка чагарникова, кропив’янка сіра, соловейко східний…), бобрів, летючих мишей (підковикові, лиликові…), комах (вусач мускусний…).

Тому дирекція НПП «Дністровський каньйон» звертається до жителів з великим проханням, берегти природне багатство, не нищити, не рубати, не робити стихійні смітники, не використовувати заборонених знарядь вилову риби, та й взагалі, не бути байдужими до нашого з вами навколишнього середовища в якому ми живемо.

Ми мусимо, зобов’язані активно рятувати нашу природу, зберігати й «ремонтувати» свій дім, колись прекрасний, який почав розвалюватись з нашої вини. Але робота ця – надзвичайно складна, важка, відповідальна і позитивний результат буде тоді, коли ми разом з вами виконуватимемо її не тільки сумлінно, з душею і серцем, але й дуже важливо – професійно, грамотно з урахуванням законів природи.

Пам’ятаймо, що ми не вічні і повинні подбати, для наших дітей, онуків і правнуків, в збереженні природи.

Бережіть природу, вона сторицею віддячить вам!

 

З повагою дирекція НПП «Дністровський каньйон»

Додати коментар


Захисний код
Оновити